Ден след смъртта на почетния папа Бенедикт XVI, папа Франциск се

...
Ден след смъртта на почетния папа Бенедикт XVI, папа Франциск се
Коментари Харесай

Папа Франциск се помоли за Бенедикт XVI и мир в Украйна

Ден след гибелта на почетния папа Бенедикт XVI, папа Франциск се помоли за прекосяването на предшественика си в парадайса и още веднъж благодари за неговата работа през целия му живот.

95-годишният Бенедикт умря в събота сутринта във Ватикана, където живееше откогато се отдръпна. Той беше първият папа от епохи насам, който се отхвърли да бъде глава на Римокатолическата черква, базирайки се на възходящата си уязвимост.

 
В тези часове призоваваме покровителство на Света Дева Мария за почетния папа Бенедикт XVI, който напусна този свят. Всички дружно, с едно сърце и една душа, благодарим на Бога за дара на този правилен чиновник на Евангелието и на Църквата.
Папа Франциск

Базиликата " Свети Петър ", където Франциск оглави новогодишната меса, ще одобри ковчега на Бенедикт от понеделник. Очаква се хиляди вярващи да преминат около ковчега в границите на тридневното поклонение. Папа Франциск ще води погребалната гала на Бенедикт в четвъртък на площад " Свети Петър ".

Новогодишната литургия в първия ден от годината, католическата черква посвещава на тематиката за мира. 

Главата на Римокатолическата черква, който нееднократно е осъждал войната в Украйна, напомни за нейните жертви и хората, които са принудени да оцеляват в мрак, мраз и боязън. В началото на тази година се нуждаем от вяра, по този начин както Земята се нуждае от дъжд, прикани Папата.

 
На този ден усещаме още по-силно последствията от войната, която сее гибел и опустошения в Украйна. И въпреки всичко дано не губим вяра, тъй като имаме религия в Бога, който е отворил за нас пътя към мира. Опитът от пандемията ни научи, че никой не може да се избави самичък, само че че дружно можем да вървим по пътя на мира и развиването. В целия свят, във всички хора, се надига викът: Не на войната. Не на превъоръжаването. Нека ресурсите отидат за развиване, опазване на здравето, храна, обучение и работа.
Папа Франциск

Страдащ от болки в коляното, 86-годишният Франциск дойде в базиликата в инвалидна количка, преди да заеме мястото си на стол за литургията, която бе отслужена от държавния секретар на Ватикана.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР